Upgrade Estate bouwt studentenhome voor studenten HoGent

Upgrade Estate en de HoGent slaan de handen in elkaar voor 'Timi Upkot', een gloednieuw gebouw aan de Sint Denijslaan. Dat is vlak achter het Sint Pietersstation en op wandelafstand van de grootste campus van de HoGent.


Studenten van de HoGent zullen dan ook prioriteit krijgen om er het kot van hun dromen uit te kiezen. De vraag naar kwalitatieve studentenhuisvesting blijft stijgen en die stijgende vraag is ook duidelijk te merken bij het investeerderspubliek. In minder dan zes maanden werd het project volledig geplaatst. Timi Upkot biedt, zoals elk Upkot-project, een ruim aanbod aan diverse types kamers en gemeenschappelijke ruimtes, zoals leefkeukens, ontspanningsruimtes en een laundry room. Het gebouw zal 144 kamers tellen, dertien gemeenschappelijke ruimtes en een zonnige tuin. Er komt ook toegangscontrole en camerabewaking.


Een inwonende studentencoach draagt bij aan het communitygevoel en is het eerste aanspreekpunt voor de studenten. De buurt zal betrokken worden door onder meer het organiseren van een buurtfeest en het ter beschikking stellen van babysitlijsten. (VDS)