UPDATE: 11 Hells Angels verhoord na melding over geweerschoten, maar oproep blijkt totaal verzonnen

Hells Angels onterecht meegenomen voor verhoor, oproeper wordt zélf vervolgd

Een Hells Angel wordt meegenomen voor verhoor - onterecht, zo blijkt vandaag.
Gianni Barbieux Een Hells Angel wordt meegenomen voor verhoor - onterecht, zo blijkt vandaag.
De grootse politie-interventie aan het clublokaal van Hells Angels in Gentbrugge van gisteravond, is er gekomen naar aanleiding van een valse oproep. Een 44-jarige man had een ruzie met geweerschoten gemeld, waarna de politie alle aanwezigen meenam voor verhoor. De oproeper gaf vandaag toe dat hij alles verzonnen heeft.

De actie zette gisteravond Gentbrugge op stelten. Een deel van de Brusselsesteenweg werd afgezet, en urenlang cirkelde er een helikopter over de buurt rond het vroegere Ottenstadion. Er was activiteit van enkele zwaar bewapende politieagenten, een handvol politiewagens en het bijzonder bijstandsteam COPS. Al snel werd duidelijk waarin de politie geïnteresseerd was: het clublokaal van de Hells Angels.

Onze ploeg ter plaatse zag hoe minstens twee mannen opgepakt werden met een combi voor verhoor. In totaal ging het om elf Hells Angels. De aanleiding? Een oproep over een zware ruzie in het lokaal, met meerdere geweerschoten. De politie nam de melding meteen serieus en zette de interventie op. De zoeking van de politie leverde echter niets op. 

De oproeper kon inmiddels geïdentificeerd en opgepakt worden door de politie”, liet het parket deze voormiddag weten. “Tijdens zijn verhoor afgelopen nacht bekende hij dat de oproep vals was en dat hij de feiten verzonnen heeft.” Het gaat om een 44-jarige Gentenaar, geen onbekende bij het gerecht. De man zal voor de bijzonder dure interventie zelf vervolgd worden.

De elf verhoorde personen werden inmiddels vrijgelaten.

De politie was massaal en gespierd aanwezig.
Gianni Barbieux De politie was massaal en gespierd aanwezig.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.