Unizo en GMF overhandigen plannen voor The Loop

Vertegenwoordigers van het GMF en Unizo overhandigen de plannen voor The Loop aan het stadsbestuur
Repro De Troyer Vertegenwoordigers van het GMF en Unizo overhandigen de plannen voor The Loop aan het stadsbestuur
Unizo en het Gents MilieuFront eisen duidelijkheid en inspraak over de toekomst van The Loop. Bijna een jaar geleden viel het doek over het outletcenter aan Flanders Expo na jarenlange tegenstand door Unizo en het GMF. 

Samen met de KU Leuven ontwikkelden ze een eigen toekomstvisie die sterk afwijkt van het outletcenter dat oorspronkelijk gepland stond. Op The Loop zou in hun visie  plaats moeten komen voor ontspannen, werken, ondernemen en wonen. Er wordt onder andere gedacht aan een grote markt- en distributiehal voor landbouwproducten uit de regio. De ontwerpen werden donderdag overhandigd aan schepenen Taeldeman (sp.a), Peeters (Open Vld) en Watteeuw (Groen). Beide organisaties vragen inspraak in de toekomstige plannen.

Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen: “De mix van werken, winkelen, ondernemen, ontspannen, … kan de historische stadskern en de omliggende (rand)gemeenten alleen maar versterken. UNIZO is heel tevreden over de samenwerking met de studenten en het inzicht om naar een nieuwe invulling te gaan van de site".

Steven Geirnaert van het Gents Milieufront: “We pleiten voor een oplossing die een echte toegevoegde waarde is voor Gent. Een oplossing die complementair is met het stadscentrum. Een oplossing zonder mobiliteitsinfarct. Een opportuniteit om een nieuw Gents stadsdeel in te richten waar het aangenaam verblijven, ondernemen en werken is".

Burgemeester Termont beloofde een taskforce op te richten en vanaf volgend jaar zal er nagedacht worden over de site. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.