Tweede anti-Watteeuw-betoging zondag gaat niet door

De actie tegen Watteeuw als burgemeester wordt zondag niet herhaald
Wannes Nimmegeers De actie tegen Watteeuw als burgemeester wordt zondag niet herhaald
Een tweede betoging tegen Filip Watteeuw als kandidaat-burgemeester gaat niet door. De initiatiefnemer beweert dat hij niet mag, volgens de stad is er geen aanvraag ingediend, maar is er ook geen verbod.

De tweede anti-Watteeuw-betoging zondag gaat dus niet door. Initiatiefnemer Danny Mussche zette in de Facebookgroep ‘De Gentse oppositie beweging ! Weg met het circulatieplan en het bestuur!’ volgende melding: “Na de aankondiging om samen te komen voor een stil protest op 11/11 om 14.00 u, werd ik telefonisch gecontacteerd door de politie dat hetverboden is. Daar er geen vergunning is verkregen en gerechtelijk kan worden vervolgd, ben ik noodgedwongen men aankondiging nietig te verklarenen zal ook niet aanwezig zijn. Het protest gaat dus niet door.”

Maar dat klopt niet, klinkt het op het kabinet van de burgemeester. “Bij de vorige betoging werd de man aangesproken door de politie, met de mededeling dat zo’n acties moeten worden aangevraagd, in principe zelfs een maand op voorhand. Hij kreeg zelfs een meldingsformulier. Qua termijn zijn we flexibel, zowel bij de stad als bij de politie. Maar er is geen enkele melding of aanvraag binnengekomen. Toch heeft de politie, noch de stad, de betoging ‘verboden’. Er is dinsdag wel telefonisch aan de organisator gemeld dat het organiseren van protestacties ook bepaalde verantwoordelijkheiden met zich meebrengt. Meer niet.”

In elk geval, geen tweede betoging dus, zondag. Op 1 november verzamelde een 300-tal mensen voor het stadhuis om te betogen tegen het idee dat Filip Watteeuw van Groen burgemeester van Gent zou kunnen worden. Hij werd na de verkiezingen naar voor geschoven als kopman van het kartel sp.a-Groen, in de plaats van Rudy Coddens. Officieel is hij dus kandidaat-burgemeester, net als Mathias De Clercq van Open Vld. Maar de betogers vinden dat Watteeuw ondemocratisch is, en dat hij de stad de vernieling in helpt met mobiliteitsplannen.

Op 1 november stonden een 300-tal mensen te protesteren voor het stadhuis
Wannes Nimmegeers Op 1 november stonden een 300-tal mensen te protesteren voor het stadhuis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick De pauw

    Die betogers hebben gelijk om tegen die Watteeuw te zijn en de ganse bende van groen?autoluw en schone lucht is alles wat die beloven maar hoe zij schone lucht gaan geven is weer door de stad of steden de auto te verbieden!wij moeten een deel van onze taksen terug eisen want wij mogen op veel plaatsen niet met de auto rijden?dus geen geld voor hun fietspadje!den onnozelaar