Tankwagen implodeert op E40 in Sint-Denijs-Westrem: geen gewonden

De vrachtwagen werd verplaatst naar de Kortrijksesteenweg om verkeershinder op de E40 te vermijden.
Gianni Barbieux De vrachtwagen werd verplaatst naar de Kortrijksesteenweg om verkeershinder op de E40 te vermijden.
De tank van een oplegger is dinsdagvoormiddag geïmplodeerd op de E40 in Sint-Denijs-Westrem. Er raakte niemand gewond. 

Het incident gebeurde rond 11 uur op de E40 ter hoogte van de KBC Arteveldetoren, richting Brussel. Waarschijnlijk liep er iets mis toen de tanker op zijn vertrekplaats in Oostende werd leeggezogen, waarna de tank van de wagen iets later ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem implodeerde. 

De bestuurder geaakte gelukkig heelhuids uit het voertuig. De vrachtwagenbestuurder had initieel niet door wat er aan de hand was. Hij werd opgemerkt door een politiewagen, en ging daarna op de pechstrook staan. 

De tankwagen werd daarna onder politiebegeleiding verplaatst naar de Kortrijksesteenweg om de verkeershinder op de E40 te beperken. Het bedrijf waar de vrachtwagen voor rijdt, zal het voertuig zelf komen takelen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Denis De Buyser

    Met een beetje geluk is het chassis niet "geraakt" en kan de container er gewoon worden afgehaald. Die zal dan wel als schroot worden aanzien, het chassis loopt dan even later alweer zijn kilometers verder.