Studenten bouwen feestje van 24 uur lang... voor het goede doel

Ingenieursstudenten steunen met ‘24Charity’ Nepalese onderwijsprojecten

Aan enthousiasme of bier ontbrak het de studenten deze namiddag alvast niet.
Gianni Barbieux Aan enthousiasme of bier ontbrak het de studenten deze namiddag alvast niet.
De ingenieursstudenten van de Universiteit Gent zijn sinds 10 uur maandagochtend bezig met een monsterfeestje van 24 uur lang. Alle opbrengsten gaan Cunina vzw, dat onderwijsprojecten ondersteunt in Nepal.

Luide muziek, veel sfeer en goedkoop bier: voor een goed feestje moet je op maandag aan Stalhof zijn, pal in de Gentse studentenbuurt. Studentenvereniging VTK, de kring voor de ingenieurs in spe, organiseert er sinds 10 uur ‘s ochtends de eerste editie ooit van 24Charity. 

Samengevat: drinken, eten en fuiven, maar volledig voor het goede doel. In de schaduw van de Halfvastenfoor bouwden de ingenieurs de voorbije dagen een bescheiden kermis op, waar er de hele middag duchtig geravot werd - en gedronken, natuurlijk. Tegen de avond trekt de meute naar stamcafé Delta, aan de overkant van de straat, om het feestje vol te houden tot 10 uur ‘s morgens.

Alle winsten gaan naar Cunina vzw. “Uit onze brainstormsessies bleek dat we zeker iets wilden doen voor andere studenten, die het moeilijker hebben”, aldus vice-praeses Lukas De Loose (21). “Concreet zullen we steun leveren voor Nepalese studenten die hun horecaopleiding willen voltooien. Ook dít doen studentenverenigingen.” Ook Palm en Red Bull verlenen steun aan 24Charity

Gianni Barbieux
Gianni Barbieux
Gianni BarbieuxReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.