Stroppendragers verwelkomen eerstejaars Sint-Lievenscollege in stadhuis

Elke leerling kreeg zijn eigen strop.
Wannes Nimmegeers Elke leerling kreeg zijn eigen strop.
De stroppendragers ontvingen de eerstejaars van het Sint-Lievenscollege in het Gentse stadhuis.
Wannes Nimmegeers De stroppendragers ontvingen de eerstejaars van het Sint-Lievenscollege in het Gentse stadhuis.
De nieuwe eerstejaars van de humaniora van het Sint-Lievenscollege werden deze ochtend officieel verwelkomd in het Gentse stadhuis door de Gilde van Stroppendragers en schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

Met 223 zijn ze, de nieuwe eerstejaars van de humaniora van het Gentse Sint-Lievenscollege. Nog nooit telde de school zoveel eerstejaars tijdens de voorbije decennia. Vandaag start het programma ‘School en stad’ waarbij de leerlingen alle hedendaagse facetten van Gent, van de stad zullen leren kennen. “Steeds meer jongeren kennen immers de rijke geschiedenis van Gent niet meer of beseffen niet in welke uitdagende stad zijn school lopen”, verduidelijkt directeur Steven Ronsijn.

Het project loopt over een volledig schooljaar en start met een officiële ontvangst mét trompetgeschal door de Gilde van Stroppendragers in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis. Elke leerling kreeg een eigen Gentse betekenisvolle strop. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.