Sportdienst gaat eco: 1.000 herbruikbare bekers voor deelnemers sportkampen

Herbruikbare bekers van de Sportdienst
KOS / Stad Gent Herbruikbare bekers van de Sportdienst
De Gentse Sportdienst draagt haar steentje bij aan het milieu. Vanaf vandaag krijgen al sportertjes op sportkampen een herbruikbare beker met het logo van de stad om water te drinken. Exit plastic wegwerpbekers en –flesjes dus.

De Gentse Sportdienst wil dus haar ecologische voetafdruk verkleinen, het milieu sparen én de afvalberg tegengaan, allemaal in één beweging. Dus krijgen de deelnemers aan de sportkampen voortaan een herbruikbare beker met water aangeboden tijdens de middagpauze. Voordien kregen ze ook al water, maar dan uit plastic wegwerpbekers of plastic flesjes.

Op de bekers staat het logo van de Stad Gent, waardoor ze heel herkenbaar zijn. Ze zijn onbreekbaar en bovendien ook volledig recycleerbaar, dus hip en ecologisch tegelijk. De Sportdienst kocht alvast 1.000 bekers aan om er ook tijdens de zomervakantie gebruik van te maken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video