Solden op seksspeeltjes

VEILINGHUIS HOUDT KIJKDAG IN FAILLIETE PEEPSHOW EROCITY

De hele inboedel van de failliete peepshow is te koop: van de stoeltjes in de cabines om naar de show te kijken tot seksspeeltjes en nog veel meer.
Yves Masscho De hele inboedel van de failliete peepshow is te koop: van de stoeltjes in de cabines om naar de show te kijken tot seksspeeltjes en nog veel meer.
In Erocity, de laatste peepshow van Gent, vond dit weekend een kijkdag plaats. Na het faillissement wordt de hele inboedel openbaar verkocht. Er was heel wat interesse voor de seksspeeltjes en 'retro' zeteltjes en iemand had zelfs zijn oog laten vallen op het bord aan de ingang.

Erocity, de laatste peepshow van Gent, is failliet. De anonimiteit van het internet is aantrekkelijker geworden dan de groezelige hokjes op de Kuiperskaai, waardoor de klanten weg blijven. Door het faillissement wordt de hele inboedel openbaar verkocht, maar voor wie de waren graag eens van naderbij bekeek, was er dit weekend een kijkdag.

Yves Masscho

Ruim assortiment

Bij het binnenkomen in Erocity wandelen we al meteen voorbij een dichtgeknoopte condoom, de enige verlichting in de peepshow komt van een paar werflichten. Verderop moeten we ons behelpen met het licht van onze smartphone. De hele inboedel gaat onder de hamer, van de speeltjes over de dvd's tot zelfs de zeteltjes in de cabines. In de vitrinekasten ligt een ruim assortiment aan dildo's, vibrators, zelfs zweepjes en 'gag balls'. Een kleine plastic kerstboom staat achterin opgesteld met cadeautjes eronder. In een van de donkere hokjes achterin staat zelfs een plastic kinderzwembadje.

Yves Masscho

Koopjes doen

Tijdens de kijkdag kwamen zowel koppels over de vloer als oudere mannen en jonger volk. "Er was vooral veel interesse in de speeltjes en in de retro zetels", zegt Delphine Dubus van het veilinghuis. Eén man kwam eigenlijk voor de wasmachine, maar was ook geïnteresseerd in het plakkaat aan de ingang en de verlichting in de vitrinekasten."


"Zo'n lamp kun je voor 20 of 25 euro verkopen. In mijn woonkamer heb ik al twee vrouwen aan de muur, dit retrobord zou daar perfect bij passen", beaamt de man. "Veel mensen durven hier niet binnen komen, maar je kunt wel koopjes doen."


Een koppel veertigers is vooral geïnteresseerd in de speeltjes, aan -30 procent, een jongeman eerder in de dvd's, die aan halve prijs de deur uit gaan. Voor elk wat wils, het aanbod gaat van vrij onschuldig tot extreem. De online verkoop loopt nog tot dinsdag op www.openbare-verkopen.be, een week later kunnen de mensen hun spullen ophalen.