Sint-Baafs straks letterlijk in de spotlights

Sint-Baafskerk wordt voorzien van verlilchting
Wannes Nimmegeers Sint-Baafskerk wordt voorzien van verlilchting
Een bouwfirma graaft op dit moment sleuven rondom de Sint-Baafskathedraal. Dat is de voorbode van de nieuwe ledverlichting die er wordt aangebracht. Ook de Vooruit en Drongenplein worden dit voorjaar nog uitgerust met nieuwe energiezuinige verlichting.

De Sint-Baafskathedraal wordt vandaag al verlicht , maar met niet meer dan enkele spots aan de gevels van de omliggende gebouwen. Binnenkort zal de gevel professioneel uitgelicht worden met leds vergelijkbaar met andere monumenten in de stad die wel al in het Gentse lichtplan zijn opgenomen. De stad nam daarvoor het Luikse lichtontwerpbureau Radiance 35 onder de arm. Voorlopig gaat het enkel om de voorgevel en de toren. De rest van de kathedraal zal uitgelicht worden naarmate de restauratie van de kathedraal vordert.

Ook aan de Vooruit zal de voor- en achtergevel nieuwe verlichting krijgen. Het pas vernieuwde Drongenplein mag zich eveneens nog dit voorjaar aan ledverlichting verwachten.Daar zaten de Drongenaars al een tijdje op te wachten. 

Sint-Baafs wordt vandaag met een paar spots belicht
Erik De Troyer Sint-Baafs wordt vandaag met een paar spots belicht1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Astrologie

    Wat een verspilling! Zelfs mét ledverlichting!...zouden "de groenen" moeten vinden! Maar ja...St.Baafs, brengt geld op! Zouden ze hun parkeertarieven en ellendig nutteloze "knips" ook niet in de spotlight zetten?