Ramkraak bij juwelier Bouverne: “Met verstevigde BMW in de etalage gereden”

Met een BMW reden de daders de etalage van Bouverne in de Kortedagsteeg binnen.
Wouter Spillebeen Met een BMW reden de daders de etalage van Bouverne in de Kortedagsteeg binnen.
Juwelier Bouverne in de Kortedagsteeg in Gent is in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer geworden van ramkrakers. “Met vier kwamen ze binnen. Ze namen in een paar minuten tijd alles mee wat ze konden.”

Rond 4 uur ’s morgens sloeg een buurman alarm toen hij lawaai hoorde. “Eerst dacht ik dat het luidruchtige studenten waren, maar toen ik naar buiten keek, zag ik dat het wat erger was”, vertelt hij. “De wagen waarmee de inbrekers in de etalage van de juwelier binnen waren gereden, stond nog schuin op straat. Ik belde meteen de politie.”

Camerabeelden

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al weg. “Ze hebben binnen gezocht naar elke mogelijke aanwijzing”, zegt juwelier Alain Bouverne. “Er zijn ook camerabeelden. Daarop is duidelijk te zien dat de daders met een verstevigde BMW coupé achteruit tegen de rolluiken en in de etalage gereden zijn. Vier gemaskerde inbrekers zijn dan binnen gekomen. Ze droegen ook handschoenen. In een paar minuten tijd namen ze alles mee wat ze konden en gingen er weer vandoor. We moeten de inventaris nog opmaken om te weten hoe groot de buit precies is.”

De juwelier had verschillende anti-inbraaksystemen, maar die konden de inbrekers niet tegenhouden. De daders maakten gebruik van een stootram en blokken waardoor de BMW gemakkelijker op de stoep kon rijden. “Ze ramden door het kogelwerend glas, het alarm en het rooksysteem werkten naar behoren. Hopelijk ziet de verzekering het ook zo. We waren met alles in orde.”

Elektriciteit uitgevallen

Of de verzekering het volledige bedrag zal uitbetalen, is nog maar de vraag. Het is ook mogelijk dat de premie van de juwelier de hoogte in gaat. “We hebben in het verleden al geconstateerd dat premies omhoog gaan na een dergelijk incident”, duidt Ars Nobilis, de Belgische Federatie voor Juwelen en Uurwerken. “De eisen van de verzekering voor een juwelier liggen altijd heel hoog. Voor iemand die voldoet aan alle normen, zou de premie normaal niet mogen verhogen, maar afhankelijk van de verzekering gebeurt dat soms toch. Vooral wanneer iets toch niet in orde blijkt te zijn, kan de verzekering vervelend doen.” 

“We zullen nu zien hoe goed mijn verzekering is”, oppert Bouverne.

Door de ramkraak is de elektriciteit in de winkel ook uitgevallen. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak weer open kan.

Het geforceerde rolluik.
Wouter Spillebeen Het geforceerde rolluik.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pat coens

  ik begrijp niet dat de politie niet sneller waren ,met het circulatieplan ? en die beschadigde BMW moet toch snel opgemerkt zijn en wat zijn verzekering betreft ,het kan zijn dat hij geen verzekering meer zal krijgen of onbetaalbaar ,ze moeten hier nog wat meer gespuis binnen laten

 • Thierry Vansweevelt

  Ging het alarm af? Waarom kwam de politie dan niet onmiddellijk? Een beschadigde auto is toch snel gevonden?

 • rudolf jacobs

  Rijke dieven en nog slimme en vooral snelle jongens,maar wat wil je met al die omleidingen die ze wettelijk moeten volgen haha politie telaat vogels aan gaan vliegen,sterke bmw

 • Patrick Voet

  Duidelijk een uit de handgelopen cafe grap van een paar fils de papa. Wordt waarschijnlijk geseponeerd wegens fait diverse, en daar heeft justitie geen tijd voor.

 • Linda Vantomme

  Wat een rotte rotte wereld is dat hier aan het komen zeg!!!! Ikzelf heb ook te maken gehad met inbraak in mijn huis,hetzelfde jaar dan mijn dure wagen gestolen. Ik leef met die mensen mee. Wat moeten wij in godsnaam nog allemaal doen om ons huis nog meer en meer te beveiligen!!! Triestige wereld !!!!!