Productiehuis maakt derde seizoen 'Helden van Hier' en droomt van brandweerfilm

De tweede draaidag van het derde seizoen aan het hof van beroep in Gent.
Foto Wouter Spillebeen De tweede draaidag van het derde seizoen aan het hof van beroep in Gent.
VTM zendt in het najaar het derde seizoen van 'Helden van Hier: Door het vuur', het programma rond de Gentse brandweerpost van de zone Centrum, uit. Dat bevestigt brandweerwoordvoerster Griet De Waele. Voorts droomt productiehuis Geronimo van een heuse brandweerfilm. Daarvoor zal het binnenkort met de hulp van de Gentse brandweer een eerste test uitvoeren tijdens een gecontroleerd aangestoken brand.

Woensdagmorgen werd 'de slechtste buurvrouw van het land', Laurette D. helemaal hysterisch tijdens haar proces in het hof van beroep in Gent. De vrouw viel op de grond en gilde tot er een ambulance ter plaatse kwam. Wie liep er met ambulanciers mee naar binnen om de interventie op beeld vast te leggen? Inderdaad, de cameraploeg van productiehuis Geronimo. "Woensdag was inderdaad de tweede draaidag voor het derde seizoen van 'Helden van Hier'", bevestigt regisseur Stefaan Ledeganck.

Nieuwe ploeg

Het nieuwe seizoen komt er nadat de vorige reeksen enorm goed onthaald werden door de honderdduizenden kijkers. Vooral het realisme sprak de kijkers, waaronder veel hulpverleners aan. De kijker zal alvast een aantal wijzigingen opmerken. Zo wordt ploeg 4, die in de twee vorige seizoenen centraal stond, niet meer gevolgd. "We volgen dit seizoen ploegen 1 en 2. Het hele seizoen zal zes afleveringen tellen", aldus regisseur Ledeganck.


"Onze mensen zagen het ook zitten om zich te laten filmen", gaat Griet De Waele verder. "Collega's die niet in beeld willen komen, worden ook weggeknipt", vertelt de brandweervoerster.


Daarnaast droomt productiehuis Geronimo ook van een heuse brandweerfilm. "Zij hebben ondertussen de kennis van hoe je de brandweer moet volgen en dromen daarom luid over een film", bevestigt persverantwoordelijke van VTM Peter Van Camp.

Helm met camera

"Daarom zal er midden april een test uitgevoerd worden samen met de Gentse brandweer. Zo zal er een brand gecontroleerd worden aangestoken door de Gentse brandweer. Een brandweerman krijgt een speciale helm met camera op zijn hoofd. Hij moet enkel maar doen wat hij moet doen: de brand blussen. Hij zal daarbij niet geregisseerd worden. Als de brand geblust is, kan Geronimo dan kijken naar de geregistreerde beelden. Daaruit zal dan moeten blijken of het mogelijk is om een brandweerfilm, in vlammen, te regisseren", aldus Peter Van Camp. (JEW)