Ga naar de mobiele website
^ Top

Pop-up serveert enkel Gentse ingrediënten

De eerste klanten schuiven aan tafel in de Pop-up.
Foto WN De eerste klanten schuiven aan tafel in de Pop-up.

Op DOK opende gisteren Le Petit Botanique, een pop-up restaurant dat enkel met in Gent gekweekte producten werkt. Elke weekdag kan men er aan een democratische prijs lunchen. In oktober verhuist het restaurant naar een vaste locatie in het centrum. "We hebben een terrein van 7.000 vierkante meter ter beschikking achter rusthuis Heiveld. Stadsboer Martin Rebry kweekt er seizoensgroenten en de senioren van het rusthuis helpen hem een handje", lacht initiatiefnemer Ron Hermans. "We schatten dat we dit jaar zo'n 20.000 kilo groenten kunnen kweken die hier veroberd zullen worden." Le Petit Botanique is elke weekdag op de middag open. Gisteren stond onder andere lamsvlees met courgette, quinoa en kruidenkaas op het menu. "Voorlopig hebben we nog geen groenten van ons eigen veld. Daarvoor is het wat te vroeg. Daarom hebben we onze ingrediënten nu bij bio-boeren uit het Gentse gekocht. Vanaf volgende week verwachten we de eerste ladingen groenten van ons eigen veld." Met Joachim Haemers vonden organisatoren van vzw Compaan en vzw Labeur een talentrijke chef-kok. Info: www.lepetitbotanique.be (EDG)

Meer over


Meld een bug