Politie zet ‘superflitspaal’ in op omleiding voor werken in Wondelgem: “Men houdt zich hier niet aan maximumsnelheid”

De superflitspaal op het omleidingstraject.
PZ Gent De superflitspaal op het omleidingstraject.
De Lidar of ‘superflitspaal’ van de Gentse politie wordt twee weken lang ingezet op het omleidingstraject voor de werkzaamheden in de Botestraat in Wondelgem. Volgens politie en buurtbewoners wordt er dikwijls te snel gereden.

De vraag voor extra controles kwam van de buurtbewoners zelf. Deze week stond de superflitspaal al in de Losweg in Mariakerke. “Door de omleiding is er in de Losweg veel meer passage is dan vroeger”, legt de Gentse politie uit. “Spijtig genoeg houden veel bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.” Uit een controle in januari blijkt dat 36 procent van de bestuurders er te snel reed.

Volgende week verhuist de Lidar naar de Vijverstraat in Mariakerke. “Een straat die niet toevallig ook op de omleiding van de werken ligt”, aldus de politie. Er zullen de komende weken ook nog bijkomende controles volgen in andere straten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mike Van der Veen

    Het betreft hem hier een (grote) omleiding, ik kan heel goed begrijpen dat er dus meer verkeer in de buurt is en dat men om de bewoners te ontzien de snelheid op 30 km/h zet ipv normaal de 50. Perfect logisch!

  • Ronald De Clercq

    Als er zich bijna niemand aan de beperking houdt is die beperking misschien wel fout.