Politie geeft 127 fietsers boete in voetgangersstraten

De Gentse politie heeft donderdagmiddag een controleactie gehouden in alle wandelstraten in Gent. 127 fietsers negeerden het doorgangsverbod.
De Langemunt is een van de zes voetgangersstraten in Gent.
James Arthur De Langemunt is een van de zes voetgangersstraten in Gent.

Er zijn zes voetgangersstraten of wandelstraten in Gent: de Mageleinstraat, de Kalandestraat, de Koestraat, de Langemunt, de Donkersteeg en de Graslei. Daar mogen tussen 11 uur en 18 uur geen fietsers, bromfietsen of motorvoertuigen zonder vergunning passeren.

Het Wijkzorgteam van het Commissariaat Gent Centrum hield donderdag tussen 11 uur en 16 uur een controleactie in alle zes de straten. 127 fietsers negeerden er het doorgangsverbod en kregen een boete.

 "Bovenstaande cijfers tonen aan dat controle nodig is én blijft", is het oordeel van de Gentse flikken, die meteen aankondigen dat er ook in de toekomst controles zullen komen op het doorgangsverbod in de wandelstraten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FREDDY SUPLI

    verleden maand meegemaakt bij een waarschuwingsactie (je kunt toch niet willendat fietsers na méér dan een jaar weten waar ze niet mogen rijden) bijna elke fietser viel uit de lucht dat ze niet mochten rijden in de Lange Munt. verkeersborden maken van 2 op 3 meter of watteeuw zijn bevoegdheden afnemen!