Petitie tegen afsluiten van ‘Volvobrug’: “Dit raakt enkel buurtbewoners”

De Smalle Heerweg met Volvo in de achtergrond.
Google Maps De Smalle Heerweg met Volvo in de achtergrond.
De bewoners in Oostakker zijn een papieren en online petitie gestart tegen de plannen van de stad. Die wil de auto’s weg uit de Smalle Heerweg, aan de ‘Volvobrug’. Vanaf 26 februari wordt die weg afgesloten vanaf de Drieselstraat, het verkeer zal moeten omrijden. Volgens de buurtbewoners zullen enkel zij getroffen worden. 

De werknemers van Volvo en de vrachtwagens zullen langs het knooppunt aan Schansakker worden gestuurd, ander verkeer zal langs de N70 (Antwerpsesteenweg en Drieselstraat) moeten. De buurtbewoners kunnen er alvast niet mee lachen en besloten een petitie te starten. “We willen een overleg over die beslissing”, klinkt het bij hen. “Die brug sluiten zorgt voor veel ergernis bij de buurtbewoners. Sinds de nieuwe knooppunt aan Schansakker er ligt, hebben we praktisch geen last meer van vrachtverkeer. Dit zal een grote impact op ons hebben.” Volgens hen zijn er andere oplossingen. “Wegversmallingen met blokken, bloembakken of paaltjes. Overleg is nodig.” De papieren petitie kan je vinden bij Cafe De Hoeve, de online petitie vind je hier. Intussen hebben al een goeie 300 mensen de petitie getekend. 

Het is echter niet bij iedereen kommer en kwel: andere buurtbewoners blijken juist tevreden te zijn over de plannen. “Als bewoners van de Smalleheerweg hebben we de raadplegingen destijds bijgewoond en hebben de toestand jaar na jaar slechter zien worden”, zegt Peter. “De plannen kaderen in een groter plan om de leefbaarheid en veiligheid te verhogen. Deze werken zijn jammer genoeg een doorn in het oog van velen die dagelijks deze brug gebruiken.” Ook Peter zal zich moeten aanpassen, maar hij ziet het positief in. “De parallelweg zal zorgen voor een vlottere afleiding van het woon-werkverkeer naar de R4, wat een ontlasting van de N70 zal betekenen. Ook ik zal me moeten aanpassen maar het belang van velen gaat voor op het belang van enkelen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sven vandevelde

    Volvo moest en zou zich midden in woonwijken nestelen. Nu moet de woonwijken wijken voor Volvo. Het klootjesvolk kan daar niets tegen beginnen.

  • Tania Berkovitch

    voor alle duidelijk en aanvullend de eenzijdige verslaggeving, er is ook een een petitie pro de sluiting van de brug.