Palfijn gaat voor hoogste vaccinatiegraad tegen griep en roept daarvoor de hulp van de Belleman in

De Belleman promoot het griepvaccin in AZ Jan Palfijn.
Gianni Barbieux De Belleman promoot het griepvaccin in AZ Jan Palfijn.
Het ziekenhuis AZ Jan Palfijn wil griep bij de medewerkers voorkomen. Het wil 70% van zijn personeel gevaccineerd krijgen, en zet daarvoor alle middelen in. Zelfs de Belleman kwam oproepen om zich te laten vaccineren.

Alle medewerkers en artsen van het ziekenhuis kunnen de griepprik gratis krijgen. Het blijft uiteraard een vrijwillige keuze. Bij de spoedmedewerkers liet al 100% van het personeel een spuitje zetten, bij de Intensieve Zorgen is al 96% beschermd. 80% van de artsen beschermde zich tegen het virus. Het gehele ziekenhuis zit nu op 68,9% vaccinatiegraad, maar de directie wil graag 70% halen. Dat ligt een pak hoger dan de 54% die VRT op 7 oktober als Vlaams gemiddelde voor spoeddiensten publiceerde. “Vanaf 70% vaccinatiegraad is er een groepseffect, de zogenaamde kudde-immuniteit, die ook de rest van de groep beschermt”, zegt Dr. Louis Ide, verantwoordelijke voor het infectiebeleid. “Met deze massale vaccinatie beschermt het ziekenhuis dus niet enkel de eigen medewerkers maar ook de patiënten.”

De Belleman promoot het griepvaccin in AZ Jan Palfijn.
Gianni Barbieux De Belleman promoot het griepvaccin in AZ Jan Palfijn.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.