Ouders prematuurtjes vergeten even (financiële) zorgen op benefiet

Meter Siska Schoeters met enkele kindjes op het benefietfestival At The Loop.
Foto James Arthur Meter Siska Schoeters met enkele kindjes op het benefietfestival At The Loop.

Een te vroeg geboren baby brengt vaak heel wat extra uitdagingen met zich mee. Om ouders een hart onder de riem te steken organiseerde communicatiebureau ZorgAnders zaterdag het benefietfestival At The Loop nabij Flanders Expo. De opbrengst gaat naar vzw Dappere Bengeltjes: een project van het verplegend personeel van UZ Gent dat ouders steunt die het financieel of psychologisch moeilijk hebben door de vele medische zorgen die hun kinderen nodig hebben.


Niet alle kosten, zoals psychologische nazorg of vervoer van en naar het ziekenhuis, vallen onder de reguliere ziekenhuisfinanciering en voor ouders die het financieel moeilijk hebben springt vzw Dappere Bengeltjes in de bres. Eén van de bezoekers op het festival is Caroline Verstuyft, moeder van Nena (4) en Nysa (5 maanden). "Mijn dochtertje Mara is 2 jaar geleden overleden bij de geboorte, maar tot op vandaag ontvang ik heel wat steun van de mensen van Dappere Bengeltjes. Als mijn dochtertje Nena bijvoorbeeld vragen stelt over Mara kan ik bij hen terecht voor advies wat ik kan antwoorden."


De opmerkelijke vzw krijgt ook de steun van enkele bekende gezichten. Zanger Bent Van Looy is peter, Stubru-presentatrice Siska Schoeters is meter. "Het dochtertje van mijn broer is zelf enkele weken te vroeg ter wereld gekomen. Intussen is ze 4 jaar oud en stelt ze het goed, maar ik besef hoe belangrijk de inspanningen zijn van vzw Dappere Bengeltjes voor die ouders", zegt Schoeters, die samen met Van Looy het benefietfestival presenteerde. (YDS)