Origineel: Tournée O-Twéé in Meulestede

Boompjes planten in Meulestee-bos, in februari willen ze er elke dag een.
Wannes Nimmegeers Boompjes planten in Meulestee-bos, in februari willen ze er elke dag een.
Terwijl heel wat mensen zich voorbereiden om in februari geen alcohol te drinken omwille van de intussen bekende ‘Tournée Minérale’, pakken ze het in Meulestede anders aan. Daar willen ze met Tournée O-Twéé elke dag een boom planten.

In de wijk Meulestede wordt al ruim een jaar geprotesteerd tegen de komst van nieuwe woningen op het braakliggende terrein tussen Meulestede-brug en het kleine kerkje in de wijk. De buurtbewoners willen er een groenbuffer, en zijn zelf gestart met het aanplanten van een (illegaal) bos. Bewoners plantten er nu al twee jaar op rij hun kerstbomen, en er staan al ruim 150 jonge loofbomen ook. In februari willen ze in de wijk élke dag een nieuwe boom. Daarom werd de Tournée O-Twéé (zuurstof dus, red.) opgestart. Het is een Facebookevenement waarbij naast elke dag een naam kan ingevuld worden, door iemand die die dag een boom zal planten. Er zijn nog heel wat dagen in te vullen, maar er zijn ook al opmerkelijke deelnemers, zoals de apotheek uit de wijk, of het bedrijf Hanssens Hout. Meedoen? Meld je hier aan.

Tournee O-Twee
RV Tournee O-Twee1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Don Viona

    Of die bomen er staan of niet zal niks uitmaken...op die grond komen huizen...dank u stad Gent en uw geliefde projectontwikkelaars...voor het zoveelste negeren van de terechte wensen van de burgers. :-(