Opnieuw ongeval met vluchtmisdrijf in Gent, dader opgepakt nadat hij doodleuk voorbij slachtoffer wandelt

Jurgen Eeckhout
Voor de tweede keer in een week tijd is een fietser in Gent het slachtoffer geworden van een ongeval met vluchtmisdrijf. Rond 17.45 uur is een man aangereden op het kruispunt van de Wondelgemstraat met de Jozef II-straat. De aanrijder vluchtte weg en liet het slachtoffer bewusteloos achter. Getuigen hadden echter de nummerplaat opgeschreven en meteen de politie en hulpdiensten gebeld.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwam, was de fietser alweer bij zijn positieven. Terwijl de ambulanciers hem de eerste zorgen toedienden, stapte de aanrijder plots doodleuk voorbij. Een getuige herkende hem meteen en gaf dat onmiddellijk door aan de politie-inspecteurs die ter plaatse waren gekomen. De man liep weg, maar de inspecteurs konden hem ter aan restaurant Pita Rabot in de boeien slaan.

Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is voorlopig niks bekend. De politie zoekt nu uit waarom de aanrijder op de vlucht was geslagen. Een ademtest moet nog afgenomen worden.

Het ongeval doet terugdenken aan dat van afgelopen vrijdag in de Hoogstraat. Ook toen is een fietser aangereden door een voertuig en reed de man, een 26-jarige Lanakenaar, ervandoor. De politie kon de aanrijder toen op de parking van de E17 in Kalken oppakken. Het slachtoffer is stabiel, maar ligt nog steeds in een coma.

Jurgen Eeckhout17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arthur Houben

  Goed zo!! Alerte getuigen zullen de onwil van politiek en justitie counteren en hen dwingen recht te doen geschieden! Iedereen die getuige is van zulk voorval is moreel verplicht met zijn/haar getuigenis, liefst mét beeldmateriaal, de dader(s) her/kenbaar te maken zodat ze hun straf niet meer kunnen ontlopen bij gebrek aan bewijs!

 • Frans Peeters

  Ondanks het circulatie plan van Gent blijft het gevaarlijk, en dan maar roepen dat er minder verkeer is in die stad. Termont en groen zijn daar dus goed bezig denken ze.

 • Eddy van Dorst

  Wordt wakker bende ONBEKWAME pollitiekers en niet alleen om te graaien

 • Fons Casteels

  De "ieder-voor-zich-mentaliteit" die volgens sommigen enkel kan verdwijnen als meer mensen op socialisten stemmen, werd net ingevoerd door socialistische politici: de linkse graaicultuur - denk aan Samusocial. Dat burgers dat concept copy/pasten, was te verwachten.

 • Diane Bernaerts

  Erwin Van Roy: ik dacht dat wel duidelijk was dat ik "opzettelijk vluchtmisdrijf" bedoelde? Met andere woorden: als je heel goed weet dat je een persoon hebt aangereden en die gewond of dood achterlaat.