Ontslagen assistent die Petra De Sutter bedreigde riskeert 3 maanden cel

Het Gentse hof van beroep.
Jeffrey Dujardin Het Gentse hof van beroep.
T.D. (48) uit Horebeke, de ex-onderzoeker aan het UZ Gent, verdedigde zich dinsdag voor het hof van beroep. De man kreeg in eerste aanleg 3 maanden celstraf met uitstel voor stalking van transgenderboegbeeld en Groen-politica Petra De Sutter. 

D. werkte jarenlang samen met De Sutter bij de vakgroep Reproductieve Geneeskunde. Na klachten over grensoverschrijdend gedrag bij doctoraatsstudentes en een vroedvrouw, besliste het ziekenhuis hem in 2014 ontslaan. D. kon het ontslag niet verkroppen en begon een lastercampagne tegen De Sutter. "Hij maakte haar zwart bij directie, assistenten en zelfs de rector. Ook naar De Sutter zelf stuurde hij onophoudelijk berichten", klonk het. 

De man besloot in beroep te gaan om "de monsterlijke waarheid bloot te leggen". D. kon moeilijk kalm blijven in het Gentse hof, hij begon al met uitspraken richting de advocaat van De Sutter voor de zaak effectief begonnen was. De man verdedigde zichzelf. “Wat de burgerlijke partij beweert zijn leugens. Ik kan geen rust vinden, sinds mijn ontslag heb ik de diagnose gekregen van posttraumatisch stresssyndroom. Ik probeer al vijf jaar uit de leugens van Petra De Sutter te ontsnappen. Ze is een psychopaat”, zei hij. 

De advocaat van De Sutter wil graag een duidelijk signaal van het hof. “Het moet stoppen. De man heeft nog een mail gestuurd naar mij, de rector, het UZ en Het Laatste Nieuws met daarin schandelijke taal.” Waarop D. counterde: “De aanleiding van de mail was een krantenartikel. Daarin vertelde de advocaat de reinste onzin. Ik heb nog altijd nachtmerries van alles wat gebeurd is". 

De procureur-generaal vorderde de bevestiging in beroep, 3 maanden celstraf met uitstel. Uitspraak op 30 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.