Ochtendcontrole in het ‘Weekend zonder Alcohol’: 10 bestuurders met glaasje te veel op

Archiefbeeld.
David Legreve Archiefbeeld.
De Gentse lokale politie heeft zaterdagmorgen een C.R.A.S.H.-actie voor het ‘Weekend zonder Alcohol’. Er werden 273 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 10 bestuurders een glaasje te veel op hadden.

De actie vond zaterdagochtend plaats op de Gustaaf Carlierlaan van 5 uur tot 8 uur. Daarbij werden 273 bestuurders gecontroleerd. 10 bestuurders hadden een glaasje te veel op. Een taxichauffeur en een vrachtwagenbestuurder bliezen alarm. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille). Zij moesten onmiddellijk een boete van 105 euro betalen, daarnaast werd hun rijbewijs voor twee uur ingehouden.

Acht bestuurders bliezen positief. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0.8 promille. Bij vier bestuurders werd het rijbewijs voor zes uur ingehouden. Eén fietser was zijn fiets kwijt voor zes uur. Drie bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Op de Franklin Rooseveltlaan, in de bebouwde kom, werd ook gecontroleerd op snelheid. Daar werden er 37 bestuurders betrapt met te zware voet. De snelste laagvlieger reed 73 kilometer per uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.