Nieuwe Meulestedebrug niet voor 2016

De Meulestedebrug is nog maar eens afgesloten.
Foto WN De Meulestedebrug is nog maar eens afgesloten.

De Meulestedebrug is nog tot morgen afgesloten voor herstellingswerken. Nog maar eens. Intussen raakte bekend dat de werken voor de nieuwe brug pas in 2016 kunnen starten.


De Meulestedebrug was de voorbije jaren om de haverklap defect. Dit keer is het bewegingsmechanisme defect, waardoor nog slechts de helft van de brug omhoog kan om scheepvaartverkeer door te laten. Door de werken moet het autoverkeer rondrijden langs Muidebrug, fietsers en voetgangers kunnen wel door.


De brug is dringend aan vervanging toe. De voorbije zomer werd beslist dat Meulestedebrug vervangen wordt door twee bruggen van telkens twee rijstroken. De hoop bestond dat de werken nog dit jaar zouden kunnen aanvatten, maar dat zal niet lukken. "Er zijn verschillende overlegmomenten nodig, omdat er heel veel betrokken partijen zijn bij het vervangen van de brug", legt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal uit. "We willen met al die partijen tot een overeenkomst komen voor we de effectieve aanbesteding doen. Zo hopen we zonder problemen en dus snel alle nodige vergunningen te krijgen." Omdat Meulestedebrug wordt vervangen door twee bruggen zijn ook heel wat wegenwerken in de buurt nodig. Vast staat dat er één nieuwe brug komt. Of daarnaast de bestaande Meulestedebrug zelf grondig gerenoveerd zal worden, of vervangen zal worden door nog een nieuwe brug, is nog niet duidelijk. W&Z hoopt de werken in de eerste helft van 2016 te starten. (VDS)