Nieuwe Gentse bedrijven verlaten binnenstad

Matthias Broways voor the harbour, nieuw bedrijvencomplex.
Gianni Barbieux Matthias Broways voor the harbour, nieuw bedrijvencomplex.

Meer en meer nieuwe bedrijven, de zogenaamde start-ups, gaan op zoek naar een stek buiten de binnenstad. “Klanten zien er tegen op om naar de binnenstad te komen en tien personeelsleden laten parkeren kost handen vol geld”, zeggen ze.

Maandag trekken twee groeiende bedrijven van de binnenstad naar een kantorencomplex The Harbour aan de Port Arthurlaan. WinWinner helpt ondernemers bij financieringskwesties en ontstond in 2016 in een gebouw aan de Lousbergkaai. Kayzr is dan weer een softwarebedrijf gespecialiseerd in esports gevestigd in de Kazemattenstraat.

“Heel wat startende bedrijven beginnen in de Gentse binnenstad maar we merken dat ze steeds vaker vertrekken. Er zijn de extra kosten in de binnenstad. We kunnen echt geen tien auto-abonnementen betalen in de binnenstad. Bovendien merken we dat klanten er enorm tegen op kijken om naar Gent af te zakken. Het is een hele klus om hen zonder kleerscheuren tot aan het kantoor te krijgen”, legt Matthias Broways van WinWinner uit. “In de haven hebben we dat probleem niet. Daar is parkeermogelijkheid genoeg.”

The Harbour is een project van projectontwikkelaar Geert De Paepe, die eerder al het hotel bouwde in het oud postgebouw op de Korenmarkt. “De netwerken van jonge bedrijven zijn vaak in volle groei. Dit vereist een goede bereikbaarheid en parkeermogelijkheden van hun kantoren. Dat was de topprioriteit van The Harbour”, aldus De Paepe.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frederik Detavernier

    Misschien met dank aan VOKA die zei dat Gent niet meer bereikbaar was?

  • simoens filip

    Maar dat gaan ze niet graag horen die bende met hun circusplan, hoeveel bedrijven zijn er al weg uit Gent

  • luc teirlynck

    Met dank aan ratteeuw zijn circusplan