Nieuw dierenasiel opent op 22 juni

Het nieuwe dierenasiel is bijna klaar.
Gianni Barbieux Het nieuwe dierenasiel is bijna klaar.
De bouw van het nieuwe dierenasiel aan de Watersportbaan zit op schema. “De opening ervan is voorzien in het weekend van 22 juni, en tegen dan zal al een deel van de dieren er wonen”, zegt milieuschepen Tine Heyse.

Hoe het zit met de bouw van het nieuwe asiel, wilde Stephanie D’Hose weten. Zij hamert sinds jaar en dag voor een asiel die naam waardig. “Het asiel in het Citadelpark is niet meer van deze tijd, het is vervallen en vuil, en daar kan niks aan worden gedaan omdat het gebouw beschermd is”, stelde D’Hose al meermaals. Na jaren van plannen en zoeken is vorig jaar de bouw gestart van een nagelnieuw asiel langs de Watersportbaan, naast hockeyclub Gantoise. “De bouw zit helemaal op schema”, zegt schepen Heyse. “Normaal gezien wordt het gebouw opgeleverd op 22 mei. Dan is er een maand tijd voor verhuis van materiaal en meubilair, en de inrichting van het nieuwe asiel. Het weekend voor de opening moet alles functioneel zijn. In de week voor de opening zal al een deel van de dieren verhuizen, tijdens het openingsweekend zelf wordt de rest overgebracht. Dat openingsweekend is voorzien op 22 en 23 juni.

Het gebouw zal 3 miljoen euro gekost hebben, waarvan de stad 978.000 euro betaalt, en het asiel zelf de rest. In het nieuwe gebouw zal plaats zijn voor 150 katten en een 50-tal honden, afhankelijk van hun grootte. Dat is een pak meer dan de 36 honden en 90 katten die vandaag in het asiel terecht kunnen. Honden en katten hoeven elkaar in de nieuwbouw overigens nooit meer te zien. De katten wonen boven en krijgen een binnenruimte, de honden wonen beneden.

Het huidige dierenasiel in het Citadelpark ziet er van buiten mooi uit, maar is binnenin een bouwval.
Foto WN Het huidige dierenasiel in het Citadelpark ziet er van buiten mooi uit, maar is binnenin een bouwval.
Stephanie D’Hose trekt zich het lot van de asieldieren al langer aan.
WN Stephanie D’Hose trekt zich het lot van de asieldieren al langer aan.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nadine De Mey

    Wel jammer dat de katten geen buitenruimte hebben en hopelijk worden geen dieren meer afgemaakt en krijgen ze allemaal een kans.En komt er meer controle op mensen die om de zoveel tijd een dier kopen om daarna weer te dumpen.Die zouden geen dieren meer mogen houden.