Nieuw bedrijfje verhuurt skipakken voor kinderen

Met de kinderen skiën betekent voor veel gezinnen elk jaar nieuwe peperdure kleding kopen. Een Gents bedrijfje vond daar nu een oplossing voor. Skili verhuurt namelijk skikledij voor de kleinsten.


"Het bedrijfje bestaat pas een jaar maar dit is ons eerste seizoen dat we ook skipakken verhuren", zegt Lothar De Keyne (23). "Skipakken zijn bijzonder duur en dus groeien kinderen praktisch elk jaar uit hun pak. Daar wilden we iets aan doen. Het voorbije jaar hebben we hard toegewerkt naar dit moment. We hebben scholen die op sneeuwklassen gaan gecontacteerd, sloten deals met reisbureaus en startten onze eigen webshop op. We hebben zo'n 200 pakken te huur."


Het concept is vrij eenvoudig. Voor 44,50 euro kan men een O'Neill skipak huren voor 7 dagen. Voor elke extra dag betaalt men nog eens 7,5 euro. Dat is meteen een pak goedkoper dan een skipak kopen van ruim 300 euro. Het pak wordt twee dagen voor de reis aanvangt, opgestuurd en kan in dezelfde doos teruggestuurd worden. "Dan worden de pakken gewassen en behandeld tegen vocht. Op die manier blijft de kwaliteit bewaard", zegt Lothar. "Jonge mensen willen niet meer kopen om te kopen. Duurzaamheid is belangrijk geworden voor onze generatie en daar kunnen we bij helpen." Het bedrijfje wil op termijn ook uitgroeien naar andere types kledij die ook eenmalig en duur zijn. Meer info op www.skili.be (EDG)