Natuurgebied Gentse Leievallei uitgebreid tot 100 hectare

De Leievallei
KOS De Leievallei
Het natuurgebied Gentse Leievallei wordt 100 hectare groot. Dat komt omdat een fusie tussen de twee erkende reservaten Assels en Keuzemeersen is goedgekeurd, én er een uitbreiding van 28,5 hectare komt.

De Gentse Leievallei omvat de meersengebieden langs de Leie op het grondgebied van de stad Gent. Het behoort tot een reeks natuurgebieden langsheen de oorspronkelijke Leie tussen Deinze en Gent. De Leievallei loopt stroomopwaarts verder met gebieden als de Latemse Meersen, de Heurnse meersen en de Leiemeersen van Asten en Bachte. Stroomafwaarts ligt nog het natuurreservaat Bourgoyen–Ossenmeersen. De Gentse Leievallei is zeer belangrijk voor allerlei overwinterende en broedende water- en moerasvogels.

Natuurminister Joke Schauvliege heeft nu dus een fusie tussen de erkende reservaten Assels en Keuzemeersen goedgekeurd, plus een uitbreiding van het reservaat met 28,5 hectare. Daardoor komt de totale oppervlakte op 98,5 hectare. Natuurpunt zal het gebied beheren, en krijgt daar jaarlijks 42.193 euro voor. Doorheen De Gentse Leievallei lopen een aantal fiets- en wandelpaden. Er is een wandellus voorzien rond de Keuzemeersen en er werd een vogelkijkhut gebouwd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.