Motard met 174 per uur over R4: “U zou ik niet willen tegenkomen, meneer”

“Weinig verkeer en droog en helder weer: dan is het snel gebeurd”

De R4.
Joost De Bock De R4.
Een Gentenaar heeft van de politierechter een rijverbod opgelegd gekregen omdat hij vorig jaar geflitst werd met maar liefst 174 kilometer per uur op de R4. Op een motor.

De man reed er met een snelle motorfiets, en werd betrapt ter hoogte van Drongen. De maximumsnelheid bedraagt er  90 per uur.

De motard is van beroep mecanicien. Hij sleutelt met name aan racemotorfietsen, en kon het niet laten met een krachtig exemplaar het asfalt van de R4 uit te testen. “Normaal rijdt hij er alleen mee op circuits", legde de advocaat van de man uit. “Maar die dag was het niet druk op de baan. Het wegdek was droog, en het weer helder. Zoiets is dan snel gebeurd.” Een uitleg die de politierechter maar matig kon appreciëren. “Ik zou u zo toch niet willen tegenkomen op de R4 hoor, meneer.”

“Mijn cliënt beseft dat het niet kon”, reageerde de advocaat daarop, “en hij heeft de motorfiets uitgeschreven. Hij gebruikt het voertuig nu enkel op circuits”.

De rechter sprak een rijverbod uit van een maand en een boete van 800 euro.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Debroek

  174km/h en dit is een heel drama, er zijn ergere zaken.

 • Ghislain Globus

  De politie weet ook goed wanneer ze moeten gaan flitsen. Mooie rijbaan weinig verkeer op een bepaald ogenblik ofwel 's nachts wanneer geen kat te zien in stad en waar je maar 50 of 30km/h mag rijden. Zeer gemakkelijke prooi voor de politie die zich uw vriend noemt.

 • Guy Verhaege

  Breaking news.... Niemand maar dan ook niemand houd zich aan de verkeersregels, niet moeilijk ook met een volledige kakafonie aan regels en aanpassingen van de wet. En ja ik maak mij der ook schuldig aan.... Osche moe kakn moeie kakn.... En dan durft een mens al eens met dichtgeknepen billen zich op weg naar huis eens schuldig maken aan een overtredingske....

 • Patrice Haemers

  In Duitsland is dit legaal en héél normaal terwijl ze er hier zo'n drama over maken.

 • Jef goossens

  800 veel te weinig , graag had ik er nog een paar nullekes achter gezien !