Moeder en dochter staan terecht in Gent: "Als poetshulp 60.000 euro gestolen van bejaarde"

Archiefbeeld van rechtbank in Gent.
Gianni Barbieux Archiefbeeld van rechtbank in Gent.
Een moeder en dochter uit Gent riskeren celstraffen omdat ze bijna 60.000 euro afhandig zouden gemaakt hebben van een bejaarde. Het duo werkte al tientallen jaren als huishoudhulp bij het slachtoffer.

De bejaarde vrouw is inmiddels overleden. De klacht werd ingediend door een van de weinige familieleden die ze had. Volgens het familielid, een nichtje van de bejaarde vrouw, zouden de twee poetsvrouwen misbruik gemaakt hebben van de dementie van het slachtoffer om met tienduizenden euro's aan de haal te gaan.

Het parket toonde voor de rechtbank aan dat er met overschrijvingsformulieren en cheques gewerkt werd, en geldafhalingen plaatsvonden aan bankautomaten. De bejaarde vrouw zou zelfs de schulden tot op de cent afbetaald hebben van één van de twee beklaagde vrouwen: een schenking van 28.874 euro.

Volgens de twee beklaagden hadden ze een bijna familiale band met de vrouw. "Wij waren haar kinderen", zei een van de vrouwen geëmotioneerd. "Ook nu gaan wij nog haar graf bezoeken. Maar van haar echte familie? Niemand." De bejaarde vrouw zou de twee geholpen hebben aan het einde van haar leven, als bedanking. "Ze was zéker niet dement", voegden de beklaagden er nog aan toe. Een uitleg die het parket niet gelooft. De procureur eist tien maanden cel voor beide vrouwen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.