Mobiliteitsplan drijft De Vis naar nieuwe locatie

Vishandel De Vis, al jaren dé visspeciaalzaak van Gent, gaat op zoek naar een tweede locatie buiten het stadscentrum. Net omdat de bereikbaarheid in de Voldersstraat momenteel zo slecht is, dringt een tweede zaak zich op.

"Laat één ding heel duidelijk zijn: ik ga absoluut niet weg uit de Voldersstraat", zegt Danny Decroos van vishandel De Vis. "Maar ik ga wel op zoek naar een tweede locatie buiten het centrum, die beter bereikbaar is met de auto. Ik hoor meer en meer klanten zeggen dat ze niet meer naar Gent komen, omdat het zo moeilijk geworden is door het nieuwe mobiliteitsplan. Je kan toch niet verwachten dat mensen hun auto aan Flanders Expo parkeren en dan de tram nemen om hun verse vis te komen kopen?", zegt Decroos. "Over enkele jaren zullen we dan misschien wel de mooiste stad hebben met de beste burgemeester ter wereld, momenteel ben ik toch wel bezorgd over het mobiliteitsplan en de vele werkzaamheden."

Nieuw winkelconcept

Het idee voor een tweede zaak spookt weliswaar al langer door het hoofd van Decroos, het nieuwe mobiliteitsplan maakt die nood enkel nog groter. "Op wereldniveau zie je heel wat nieuwe winkelconcepten ontstaan, denk maar bijvoorbeeld aan het succes van de HelloFresh-maaltijden. Ik denk dat het ook voor De Vis tijd is om een totaler pakket aan te bieden. Vis en voeding blijft daarbij natuurlijk het hoofdblok, ik ga zeker geen supermarkt openen waar ik ook toiletpapier verkoop bijvoorbeeld", grapt Decroos nog. De tweede winkel zal zeker nog niet voor dit jaar zijn laat de zaakvoerder weten. Wat het nieuwe concept dan wel wordt en waar we dat precies mogen verwachten, blijft voorlopig nog even geheim. (LVE/TVPG)