Meer kinderen per fiets naar school

Steeds meer kinderen gaan met de fiets naar school. De voorbije week hield het Gents Milieufront tellingen op drie kruispunten en daarbij werd extra gelet op de schoolgaande jeugd. Op een half uur tijd werden 279 kinderen gespot die per fiets op weg waren naar school.

Ook de Gentse schooldirecteurs merken deze evolutie. "De voornaamste reden is het nieuwe inschrijvingsbeleid", zegt Bart De Vaere, directeur van de Wonderfluit. "Omdat kinderen die in de buurt wonen voorrang krijgen zijn de Gentse scholen échte buurtscholen geworden. Bovendien zijn er een aantal punten aanzienlijk veiliger gemaakt voor de fiets", aldus Devaere.


Ook bij Basisschool Gentbrugge aan de Hazenakker merkt men de trend. "Vroeger stond ons fietsenrek achteraan op het terrein en stond het half leeg. Vandaag staat het vooraan en staan er meer fietsen dan het rek aankan. We zijn van plan om na onze verbouwingen een tweede fietsenrek te plaatsen", klinkt het. Het Gents milieufront wil het aantal fietsende kinderen elk jaar blijven tellen om zo na te gaan hoe het cijfer evolueert. (EDG)