Manneken en Meisjes Pies aan de Kraanlei voor twee weken in brandweeroutfit

De beeldjes op de Kraanlei dragen voor twee weken een brandweeroutfit.
Jeroen Desmecht De beeldjes op de Kraanlei dragen voor twee weken een brandweeroutfit.
Het Manneken Pies-standbeeld aan de kraanlei mag de komende twee weken een brandweerpak dragen. Zijn twee vrouwelijke metgezellen krijgen dan weer een ambulanciersoutfit. De actie staat in het teken van de heilige Sint-Barbara, patroonheilige van de gevaarlijke beroepen, die op vier december gevierd wordt.

Het initiatief kwam van de Sosseteit van de Gensche Mannekes Pies Twielink. Zij kwamen op het idee om iets te doen met de beeldjes rond Sint-Barbara. “We vonden het een leuk idee en wilden zeker meewerken”, weet Bjorn Bryon van Brandweerzone Centrum. “Het stof van de kleren komt van een oud interventiepak. We hebben ervoor gekozen om de Meisjes Pies-standbeelden een ambulancierspak te geven, omdat de brandweer meer doet dan alleen brandinterventies.”

De beeldjes gaan de komende twee weken dus door het leven als brandweer. Daarna gaat één van de brandweermannen een replica van het Gentse Manneken Pies maken, die dan samen met de outfit in een van de kazernes komt te staan.

De beeldjes op de Kraanlei dragen voor twee weken een brandweeroutfit.
Jeroen Desmecht De beeldjes op de Kraanlei dragen voor twee weken een brandweeroutfit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.