Man viseert burgemeester van Melle

Dirk De Maeseneer (CD&V), de burgemeester van Melle, klaagt een burger aan voor laster. "De man in kwestie ziet mij als schuldige voor zijn persoonlijke miserie. Hij mailt zijn complottheorieën naar de gemeentelijke diensten, politici en zelfs mijn zoon. Ik ben het beu."

"Dit duurt nu al een tijdje", vertelt De Maeseneer. "Het begon toen de beklaagde zijn zitje verloor als afgevaardigd bestuurder in een familiebedrijf. Dat bedrijf moest ermee stoppen om redenen waar wij als gemeentebestuur niets mee te maken hadden. De grond werd verkocht en een projectontwikkelaar diende een voorstel tot verkaveling in bij de gemeente. Dat dossier wordt behandeld zoals alle andere dossiers." Maar de beklaagde liet het daar niet bij. "Hij heeft een complottheorie in zijn hoofd. Hij denkt dat de gemeente, en vooral ik persoonlijk, ervoor gezorgd heeft dat het bedrijf moest stoppen. Onzin, natuurlijk."


De man stuurt e-mails naar politici en alle mogelijke gemeentelijke diensten, waarin hij beweert dat de burgemeester het persoonlijk op hem gemunt heeft. De teller staat nu officieel op zeker vijftig mails, maar in werkelijkheid moeten het er een honderdtal zijn. "Men begint zich af te vragen: 'wat gebeurt er daar bij de burgemeester?' Terwijl wij met die man zijn leven niets te maken hebben. Pure laster." De beklaagde verscheen gisteren voor de correctionele rechtbank in Gent, maar de zaak werd uitgesteld tot 6 december. "We hebben eigenlijk nog lang gewacht. Het is pas toen hij mails stuurde naar mijn zoon, dat ik tot actie overging", aldus De Maeseneer. (OSG)