Man (28) riskeert 12 maanden cel na betasten van vrouwen: “Sorry, maar ik heb eigenlijk niks verkeerd gedaan”

Het Gentse hof van beroep.
Jeffrey Dujardin Het Gentse hof van beroep.
Een 28-jarige Syriër uit Sint-Niklaas moest zich verantwoorden voor het Gentse hof van beroep voor het betasten van twee meisjes op het openbaar vervoer. De man riskeert twaalf maanden cel, zijn advocate hoopt op een lichtere straf.

De man pleegde de twee feiten in januari 2017. Telkens ging de twintiger te werk op het openbaar vervoer. Hij ging bij een jongedame zitten waarna hij haar begon te betasten. Twee jongedames dienden een klacht in. Zijn advocate vroeg voor een lichtere straf met voorwaarden. “We willen de feiten niet minimaliseren”, pleitte ze. “Mijn cliënt heeft een mentale achterstand en heeft de situatie verkeerd ingeschat.” De procureur-generaal vroeg de bevestiging van straf, in eerste aanleg kreeg hij twaalf maanden cel. Toen de beklaagde aan het woord kwam, keken toch enkelen op. “Sorry”, zei de twintiger. “Maar ik heb eigenlijk niks verkeerd gedaan.” De uitspraak staat gepland op 5 februari.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert dombree

    altijd dezelfde klucht van de advocaten ; dader is geestelijk niet in orde of ze hebben andere cultuur ,