Ga naar de mobiele website
^ Top

Low Impact Man ziet Siegfried Bracke graag

Veel sfeer, weinig geklaag tijdens de boekvoorstelling waarbij Steven Vromman zelf op het podium stond.
Foto WN Veel sfeer, weinig geklaag tijdens de boekvoorstelling waarbij Steven Vromman zelf op het podium stond.
Steven Vromman, gemeenteraadslid voor Groen en beter bekend als Low Impact Man, heeft een nieuw boek uit. In 'Stop met klagen' geeft hij tips voor een vrolijke wereld. "Op de gemeenteraad ga ik Siegfried Bracke zeggen dat ik hem graag zie", grapte Vromman.

Steven Vromman ziet nog steeds veel 'slecht nieuws' om zich heen. De opwarming van de aarde, de energieschaarste en de crisis zijn nog actueel. Maar genoeg geklaagd, vindt hij. Tijd om in actie te schieten. In 'Stop met klagen' toont hij aan dat iederéén zijn steentje kan bijdragen. "Het boek wil aantonen dat wij zelf veel kunnen doen om de wereld beter en mooier te maken. Klagen over wat er misloopt, helpt niet veel. Het boek is een oproep om samen te bouwen aan een betere wereld", legt Vromman uit. "Ik heb al enkele boeken geschreven over het verlagen van de ecologische voetafdruk, maar intussen kwam ik tot het besef dat we méér moeten doen dan alleen de thermostaat wat lager zetten. Onze hele wereldvisie moet veranderen. Het is belangrijk dat naast de overheid ook de individuen zich engageren om verandering te brengen."


Vromman nodigde heel wat mensen uit om te getuigen op de boekvoorstelling. Zo kwam Steven De Geynst alias Muffinman vertellen over zijn acties tegen voedselverspilling. Koen Dalinium spuwde al rappend zijn gal over wat er misgaat in de maatschappij, en bewoog enkele toeschouwers tot tranen toe. Sarah Van Liefferinge van de Piratenpartij gaf meer uitleg over het belang van meer 'liefde' in de politiek. "Op de gemeenteraad ga ik aan Siegfried Bracke zeggen dat ik hem graag zie", grapte Vromman.


Stop met klagen' kost 19,95 euro. Info: www.stopmetklagen.be. (LVE)

Meer over


Meld een bug