Lepelrestaurant van sterrenchef komt binnen in Gault&Millau

Archiefbeeld - Sang-Hoon Degeimbre.
Joris Casaer Archiefbeeld - Sang-Hoon Degeimbre.
Een opvallende nieuwkomer in de Gault&Millau is San van de Zuid-Koreaan Sang-Hoon Degeimbre. Hij was in 2016 nog Chef van het Jaar volgens de restaurantgids.

Een restaurant waar elk gerecht in een kom wordt geserveerd en met een lepel gegeten wordt, dat is San van chef-kok Sang-Hoon Degeimbre. Met zijn restaurant L’Air du Temps in Éghezée benoemde Gault&Millau de Zuid-Koreaanse kok in 2016 nog tot Chef van het Jaar en scoorde hij twee Michelinsterren. In oktober 2017 opende hij de derde vestiging van het eigenzinnige San in de Brabantdam in Gent. Het restaurant krijgt nu ook als nieuwkomer 13 punten van Gault&Millau en komt zo op de lijst van de beste Gentse restaurants, volgens de restaurantgids.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.