Laatste peepshow van Gent failliet

INBOEDEL OPENBAAR VERKOCHT ZATERDAG KIJKDAG VOOR MEERDERJARIGEN

Een hek sluit de toegang tot het pand aan de Kuiperskaai af.
Foto Nimmegeers Een hek sluit de toegang tot het pand aan de Kuiperskaai af.
Gent moet het voortaan doen zonder peepshow. De laatst overlevende, aan de Kuiperskaai, is failliet en de inboedel wordt openbaar verkocht. Voyeurs kiezen vandaag massaal de anonimiteit van het internet, en dat voelt de sector.

Erocity aan de Kuiperskaai is dicht. De inboedel wordt openbaar verkocht. Komende zaterdag is er een kijkdag voor geïnteresseerden, van 10 tot 12 uur. Net als toen Erocity nog open was, mogen minderjarigen er ook komende zaterdag niet binnen. Met de Erocity aan de Kuiperskaai verliest Gent zijn laatste, échte peepshow. Een kroniek van een aangekondigde dood, want peepshows hebben het overal moeilijk. Vorig jaar sloot zelfs in Amsterdam de laatste de deuren.

Crisis en internet

"Allemaal de schuld van de crisis en het internet", zei de zaakvoerder van de Gentse Erocity op de Kuiperskaai toen. "De klanten komen hun zetel niet meer uit. Thuis voor een scherm is makkelijker en anoniemer, redeneren ze." Een schande, vond de eigenaar - die zelf ook anoniem wil blijven - toen al. "Onze peepshow is al 25 jaar zoveel meer dan een gluurkot. Een stukje geschiedenis. Folkore. Heel Gent kent ons, er komen zelfs toeristen met gids over de vloer. Zonder overdrijven: wij hebben ook een sociale functie. We krijgen hier gehandicapten en kerels over de vloer die geen lief vinden. En mannen die even aan de sociale controle willen ontsnappen. Ik zeg niet dat er minder criminaliteit zou zijn als er geen peepshows meer waren, maar: het is een uitlaatklep."


In dezelfde straat is er nog de Libido's, maar dat is een erotische winkel. Ook aan de Dendermondesteenweg vlakbij de Dampoort werd 'Eros Center' afgebouwd tot gewone seks-cinema, al treedt er af en toe nog wel een danseres op. Bars met prostitués daarentegen zijn er nog in overvloed in Gent, zowel in en rond het Glazen Straatje aan de Zuid als aan de Kortrijksesteenweg. Al zal dat Zuidkwartier, als het van de burgemeester afhangt, vroeg of laat uit de stad verdwijnen, wegens te veel overlast voor de buurt.


Wie interesse heeft in de inboedel, gaande van televisies en een stofzuiger tot allerlei erotische speeltjes: www.openbare-verkopen.be.