Kunstenaar rolt bed buiten in Oudburg om overlast aan te klagen

Een dokter kwam zelfs de bloeddruk meten van Phlips.
Yannick De Spiegeleir Een dokter kwam zelfs de bloeddruk meten van Phlips.
Een opmerkelijk tafereel deze avond in Oudburg. Tussen de gevulde terrasjes rolde kunstenaar en buurtbewoner William Phlips een ziekenhuisbed op straat. 

Met een symbolische steen in de handen nam hij plaats in de bedstee. Met zijn act wil hij de aanhoudende klachten van de bewoners van Oudburg in de verf zetten. Er kwamen zelfs een gerechtsdeurwaarder én dokter aan te pas die Phlips bloeddruk meette. 

"Voor de buitenwereld is Oudburg het model van een gezellige buurt waar het leuk eten, drinken en samenzijn is voor de passant, de toerist en de Gentenaar. Kortom, een echte ‘place to be’. Voor de bewoners van deze gezellige buurt heeft dit echter heel wat schaduwkanten: lawaai, overlast, gebrek aan avond- en nachtrust, onbestaande privacy,…” 

Phlips en zijn medestanders vinden naar eigen zeggen geen gehoor bij de stad. “Onze aanhoudende klachten werden sussend onthaald en maatregelen en oplossingen op de lange baan geschoven.”

William Phlips rolt zijn ziekenhuisbed buiten.
Yannick De Spiegeleir William Phlips rolt zijn ziekenhuisbed buiten.
Phlips kruipt onder de wol.
Yannick De Spiegeleir Phlips kruipt onder de wol.
De man heeft heel wat bekijks met zijn ludieke actie.
Yannick De Spiegeleir De man heeft heel wat bekijks met zijn ludieke actie.
Een plastic doek beschermt Phlips tegen een plotse regenvlaag.
Yannick De Spiegeleir Een plastic doek beschermt Phlips tegen een plotse regenvlaag.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  awel vent , ga op een eiland wonen en pak uw bed mee , achterlijken dan den aldi

 • Gerard Braeckmans

  De kunstenaars zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.

 • Delcroix Jean-Pierre

  Je moet dan eens in de Sint Janstraat (zone 30) wonen in Moorsele. Zwaar verkeer, hoge snelheid en geluidsoverlast. En denk je dat ze er iets aan doen. Messchien als er eens een kind onder een vrachtwagen terecht komt. Hopelijk gebeurt het nooit.

 • Bob Bedford

  Zagen en klagen, dat kan de Vlaming tegenwoordig heel goed...en vooral kortzichtig ! Elk prul is tegenwoordig "overlast". Waar zijn de gezellige jaren 70-80 naar toe ?

 • aaron aerts

  Wat een aandachttrekkerij. als je in een studentenstad woont dan weet je dat. als je dan plots wakker wordt en vindt dat je rust wilt en loopt te klagen e te zeren, lang na je studententijd.. is het misschien tijd om eens aan de ring te gaan wonen. Of in een van de velen dorpjes aldaar. Maar dat wilt men niet, want het is leuk en hip in de stad. Dan moet je er de studenten, die er ook van genieten, bij nemen en verdragen.