Kunnen de KAA Gent Ladies de mannen inspireren? Op paasmaandag spelen ze bekerfinale tegen Standard

De Ladies spelen de Bekerfinale op paasmaandag
Gianni Barbieux De Ladies spelen de Bekerfinale op paasmaandag
Voetballend Gent heeft twee kansen om de Beker van België binnen te halen. Ook de KAA Gent Ladies spelen immers de bekerfinale, en dat al op paasmaandag. In tegenstelling tot de mannelijke Buffalo’s zijn de dames wél aan succesreeks bezig.

Hun halve finale tegen Woluwe hebben de Ladies met 5-1 gewonnen. De dames spelen momenteel zo sterk, dat zelfs Buffalo-trainer Jess Thorup naar de halve finalewedstrijd ging kijken. Die werd gespeeld in Oostakker, aan het oefencomplex van de Buffalo’s. De winnaarsmentaliteit van de dames werkt immers inspirerend.

Op paasmaandag 22 april spelen de KAA Gent Ladies de bekerfinale tegen Standard de Liège. Een makkelijke wedstrijd wordt dat sowieso niet, maar de Ladies maken wel veel kans om te winnen. Veel poespas wordt daar niet rond gemaakt. Tickets kosten de volle 5 euro. Kamperen of andere zotte toestanden komen daar niet aan te pas, gewoon mailen naar de voorzitster volstaat. En omdat de speelsters toch met de bus vertrekken vanuit Wondelgem naar Denderleeuw, waar de finale gespeeld wordt, worden er ook bustickets verkocht, aan 10 euro. Daarvoor rijd je dan mee op de spelersbus, of – als er heel veel aanvragen zijn – op een extra bus.

Op paasmaandag komt om 12.15 uur eerst de U16 van de Ladies in actie, tegen de Yellow Flames. De Superleaguefinale wordt om 16 uur afgetrapt. Het ticket van 5 euro is geldig voor beide matchen. Wie jonger is dan 16, betaalt overigens slechts 1 euro.

In het stadion van Denderleeuw zijn 5.000 plaatsen. Wie de match wil zien, reserveert dus best snel tickets, want de Ladies winnen week na week aan populariteit. Interesse? Mailen naar dominique.reyns@kaagentladies.be voor tickets en eventueel ook busplaatsen. De eerste bus – met de U16-speelsters – vertrekt om 9.30 uur aan de Neptunus in Wondelgem (Botestraat 98 C), de tweede bus om 10.45 uur op dezelfde plaats. Beide bussen komen pas na de finale van de Ladies terug.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Harald Rodenbach

    Ja. Pracht prestatie van ladies Woluwe. 0 7 winnen van Brugge. Altijd goed. En idd jammer dat ze op 24 u verschil dergelijke wedstrijd moeten spelen. Maar daar heeft Louwagie niks mee te maken. Wel de kalender.

  • Rony Bekaert

    Hun tegenstander Woluwe had de dag ervoor nog een competitiematch gespeeld , daarover had Michel Louwagie blijkbaar niets aan te merken ..........