Kobe brengt fotoboek uit zonder recepten

Kobe Desramaults bladert door zijn boek in Chambre Séparée.
Foto Wannes Nimmegeers Kobe Desramaults bladert door zijn boek in Chambre Séparée.

Zijn restaurant 'Chambre Séparée in het voormalige RTT-gebouw kreeg onlangs een eerste Michelin-ster en nu is het culinaire verhaal van topchef Kobe Desramaults ook in boekvorm gegoten. In het lijvige naslagwerk met foto's van Stefaan Temmerman, Sarah Vitale en Piet De Kersgieter onthult Desramaults de geheimen van zijn authentieke keuken van In de wulf (zijn vorige zaak in Dranouter, red.) en Chambre Séparée. "Echte recepten zal je in dit boek niet vinden, wel de ingrediënten en de verhalen over het ontstaan van een veertigtal gerechten. Ik schrijf nu eenmaal nooit recepten neer. Mijn koken evolueert continu, volgens de vrijheid van het moment. Iets dat iedereen zou moeten nastreven in de keuken", zegt Desramaults.


'Kobe Desramaults' is gepubliceerd bij uitgeverij Kannibaal en kost 59 euro. (YDS)

Een van de gerechten in het boek.
Foto RV uitgeverij kannibaal / Piet De Kersgieter Een van de gerechten in het boek.