Ketamine aangetroffen bij internationale politieactie tegen drugs

Beeld ter illustratie. De drug ketamine is al een tijdje aan een opmars bezig in Gent.
anp Beeld ter illustratie. De drug ketamine is al een tijdje aan een opmars bezig in Gent.
De Gentse politie heeft afgelopen vrijdag vijf personen gearresteerd die verdacht worden van het dealen van ketamine. De arrestatie gebeurde in het kader van een internationale drugsactie in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België.

Van donderdag tot zondag hielden de politie- en douanediensten van de deelnemende landen een grootschalige actie tegen de drugshandel en drugstoerisme. In totaal waren 241 van de gecontroleerde personen in het bezit van verdovende middelen. Vijf van hen werden vrijdag aangetroffen en opgepakt in Gent door de lokale politie.

De opgepakte personen worden ervan verdacht drugs te dealen. Ze waren in het bezit van 104,2 gram ketamine en wilden het vermoedelijk verkopen. Alleen in Gent werd ketamine aangetroffen. Vorig jaar al waarschuwde de politie in deze krant voor de opmars van de gevaarlijke drug in het Gentse uitgaansleven.

In andere regio’s trof de politie grote hoeveelheden marihuana, cocaïne en hasjiesj aan en kleinere hoeveelheden amfetamines, XTC en heroïne. Er werden ook veertien wapens en 26.815 euro in beslag genomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.