Jong koppel slachtoffer van verkeersagressie op Antwerpsesteenweg

Tim Jacobs (30), bij zijn auto, moest telkens uitwijken voor de bestuurder van de bestelwagen.
Foto Sam Ooghe Tim Jacobs (30), bij zijn auto, moest telkens uitwijken voor de bestuurder van de bestelwagen.
Tim Jacobs (30) en Vicky Franckaert (26) zijn zaterdagavond in Oostakker het slachtoffer geworden van verkeersagressie. De bestuurder van een bestelwagen vond dat het te traag ging, en probeerde de wagen van het jonge koppel verschillende keren aan te rijden. "Het scheelde centimeters."

Tim reed zaterdag met zijn vriendin op de drukke Antwerpsesteenweg richting R4. "Er zat al geruime tijd een ongeduldige bestelwagen in 'ons gat'. Maar wij konden niet sneller, want er was te veel verkeer. Toen de auto voor ons afsloeg, moesten wij remmen. De bestelwagen raakte ons nét niet."


De chauffeur van de bestelwagen was overduidelijk gefrustreerd.


"Hij probeerde verschillende keren op ons in te rijden. Van links, rechts, achter ons. Ik moest telkens uitwijken. Hij kwam tot op centimeters van mijn vriendin aan de passagierskant en hield geen rekening met het verkeer." Vicky is erg geschrokken. "Ik was helemaal aan het trillen en bijna aan het wenen. Gelukkig dat Tim een goeie chauffeur is. Ik had de botsing niet kunnen vermijden", zegt ze.


"Ik ben voor hem gaan rijden en heb hem stil doen staan op het midden van de baan", vertelt Tim.

Weggevlucht

"Om verhaal te halen voor zijn levensgevaarlijk gedrag. Toen hij zag dat ik uitstapte, stoof hij weg. Laf." De chauffeur is nog steeds voortvluchtig. Tim en Vicky stapten naar de politie en hopen dat getuigen tips kunnen geven. In de witte bestelwagen, met tape aan beide zijspiegels, zaten twee passagiers, allebei van vreemde origine. Ze reden bij hun vlucht de Pijkestraat in. (OSG)