Jong festival van drie Gentse studenten beleeft recordeditie: 1.200 bezoekers

De drie jonge organisatoren.
Hip Hop Hooray De drie jonge organisatoren.
'Hip Hop Hooray', het jonge hiphopevenement van drie Gentse studenten, heeft zaterdagavond een recordeditie beleefd.

De organisatoren hoopten op 1.000 bezoekers in de Chinastraat, maar klokten af op 1.200 personen. Een record. En een bevestiging van wat de studenten zelf al dachten: het hiphopgenre boomt, en het jonge Gentse publiek wil betalen voor authentieke, Belgische artiesten.

"We zijn enorm tevreden", zegt co-organisator Mathieu Brouillet, amper 21 jaar oud. "Zo'n opkomst hadden we zelf niet verwacht. Maar ook de sfeer was goed. Het ademde hiphop, echt wat we wilden. Ieder optreden was uniek en trok een eigen publiek aan."

Hip Hop Hooray groeide in nauwelijks een jaar uit van een klein evenement naar een festival dat al drie podia programmeert. Zaterdagnacht trad zelfs Woodie Smalls op, de bekendste rapper van het land. In mei volgt de vierde editie van het evenement. "Op termijn willen we zelfs doorgroeien naar een meerdaags festival", zegt Brouillet. "Al lopen er soms nog dingen fout. Maar we zijn jong en leren en telkens bij."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.