Jasper De Buyst uit ongenoegen over agressief gedrag supporters op BK op jeugdpiste: “Dit hoort niet thuis in de wielersport”

Jasper De Buyst tijdens wintertraining in Spanje.
Photo News/Nico Vereecken Jasper De Buyst tijdens wintertraining in Spanje.
Wielrenner Jasper De Buyst (25) heeft op Twitter zijn ongenoegen geuit nadat het tot handgemeen was gekomen tussen enkele supporters op het Belgisch kampioenschap voor jeugdrenners op de piste. “Zo’n gedrag hoort niet thuis in de wielersport, en al zeker niet bij een jeugdwedstrijd.”

De feiten vonden zondag rond 17.00 uur plaats. Vanop afstand zag De Buyst hoe enkele supporters elkaar te lijf gingen op het Belgische kampioenschap voor jeugdrenners op de piste. “Er zijn geen gewonden gevallen, dus ik wil het zeker niet opblazen”, zegt De Buyst. “Maar zo’n gedrag moet je veroordelen, zeker tijdens een jeugdwedstrijd. Dit hoort niet thuis in de wielersport.”

De politie heeft zondag geen klacht ontvangen en is dus niet ter plaatse geweest. Ook de hulpdiensten werden niet opgeroepen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.