Ivago helpt Roma een handje

Het Roma-kamp aan de Hurstweg kreeg vrijdag bezoek van Ivago
Erik De Troyer Het Roma-kamp aan de Hurstweg kreeg vrijdag bezoek van Ivago

Ivago zakte vrijdag af naar het kampement aan de Wiedauwkaai waar een 50-tal Roma  in caravans wonen. Ze gingen helpen om alles proper te krijgen. De voorbije dagen werd een grote container geplaatst voor grof afval en die zat in geen tijd vol. “Onze mensen hebben nu wat sluikstort weggehaald dat was achtergelaten door de groep die een tijdje in de buurt heeft gestaan zonder toestemming. Ook de container wordt leeggemaakt. Binnenkort krijgen ze een plek met aparte afvalcontainers voor pmd, restafval, enzovoort”, zegt Koen Vancaimere van Ivago. Dat er nog veel werk aan de winkel is, blijkt aan de gracht achter het kamp. Ook daar werd duchtig afval gestort. Het is er een echte plastic soep met speelgoed en ander afval dat er zonder pardon werd gedropt.

Ivago ruimt het Romapark op, maar in de beek ernaast ligt het nog vol met kinderspeelgoed.
Gianni Barbieux Ivago ruimt het Romapark op, maar in de beek ernaast ligt het nog vol met kinderspeelgoed.

De groep aan de Hurststraat heeft toestemming van de stad om tot 1 september op het terrein te blijven. Op die manier wil de stad een einde maken aan het rondtrekken van terrein naar terrein. Daar zijn wel tal van voorwaarden aan verbonden. Het terrein moet bijvoorbeeld proper blijven, er mag geen schroot bewaard worden, er moeten toiletten gehuurd worden en de energiefactuur dient betaald te worden.

De groep die eerst in de Tapuitstraat stond en daarna aan Meulestedebrug is inmiddels vertrokken. Waar ze naartoe zijn, is voorlopig niet duidelijk.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    De Gentenaar moet alles sorteren en als er toevallig vb iets in de PPD zak verkeerd zit plakken ze er een sticker stop op en laten ze alles staan. Grof vuil mag je 1 keer per jaar gratis laten komen beperkt voor 1kub daarna kan je voor alles betalen. Bij die mannen gaan ze het gratis ophalen en nog war helpen sorteren . Dit acht je toch niet voor mogelijk .

  • avelino garcia

    Dat is nu precies wat de mensen enorm boos maakt , wij betalen 3,5 euro per ophaling , die Roma sluikstorten waar ze maar kunnen want het interesseert hen geen bal waar hun afval terecht komt en dan gaat ivago het nog gratis opkuisen en afhalen.