Internationale School Gent rondt kaap van 100 leerlingen

De eerste schooldag van ISG in 2012, met 10 kindjes en schepen Sofie Bracke
Vollaert De eerste schooldag van ISG in 2012, met 10 kindjes en schepen Sofie Bracke
De Internationale School Gent (ISG) doet het goed. In 2012 werd die school opgestart, voor kinderen van expats. Ze telden toen tien leerlingen. Vandaag zitten er 110 kinderen in de nieuwbouw aan De Pintelaan.

Omdat er in Gent best wat buitenlands talent aan het werk is, zowel bij de universiteit als in de bedrijven, werd in 2012 een internationale school opgericht voor de kinderen van die mensen. Het was eigenlijk een proefproject, met een paar klasjes die ondergebracht werden bij basisschool De Kleine Icarus in de Ledeganckstraat. ISG startte met tien kindjes, maar al snel boomde de school en verhuisde ze naar de Leopoldskazerne. In 2015 telde de school vijftig leerlingen. De stad besloot daarom om 750.000 euro vrij te maken voor een nieuwbouw die plaats zou bieden aan 150 kinderen, op een terrein van de UGent aan De Pintelaan. Sinds september 2016 zit ISG daar en vandaag zijn er dus al 110 leerlingen, met meer dan veertig verschillende nationaliteiten.

De eerste steenlegging International School Gent De Pintelaan
Yves Masscho De eerste steenlegging International School Gent De PintelaanReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.