Inschrijven voor de Bibberduik

Bibberduik Blaarmeersen Gent
Didier Verbaere Bibberduik Blaarmeersen Gent
Het is weer zover, tijd voor een plons in het ijskoude Blaarmeersenwater. De sportdienst plant de volgende Bibberduik op zondag 27 januari om 14.30. Inschrijven kan nu al.

Iedereen vanaf 8 jaar oud mag meedoen, en dat is bovendien nog gratis ook. Om 14.30 start een gezamenlijke, stevige opwarming op de ligweide, waarna alle bibberhelden tegelijk het water in mogen. Doel: een badeendje veroveren. Na de duik zijn er warme douches, hapjes en drankje. Wie meedoet, draagt beter schoenen. Verkleed zijn mag, maar kledij wordt zwaar in het water en kan dus gevaarlijk zijn.

Of de Bibberduik kan doorgaan, hangt af van het weer. Als het water kouder is dan 4 graden, als er ijs of sneeuw ligt, dan laten de veiligheidsdiensten geen Bibberduik toe. Die knoop wordt doorgehakt op 25 januari.

In schrijven kan nu al (tot 23 januari) via de website of via Gentinfo op 09/210.10.10. Bij de inschrijving moeten de deelnemers bevestigen dat ze medisch geschikt zijn om in het ijskoude water te duiken. Enkele dagen voor de Bibberduik ontvangen ze een e-mail met informatie en afspraken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.