Inbrekers actief in Gentbrugge: bakker zet achtervolging in

Broodhuys Edelweiss waar de inbrekers gisterennacht toesloegen
Google Broodhuys Edelweiss waar de inbrekers gisterennacht toesloegen

In Gentbrugge zijn de afgelopen weken dieven actief geweest. Broodhuys Edelweiss in de Jozef Wautersstraat in Gentbrugge kreeg donderdagnacht tussen 4 uur en 4.30 uur ongewenst bezoek. “Mijn helper zijn gsm werd gestolen”, zegt Vera, eigenaar van de zaak. “Waarschijnlijk zijn ze geschrokken van het lawaai dat de jongeman maakte en zijn ze gaan lopen.” Daar stopte het verhaal niet voor Vera en haar man. Haar man sprong onmiddellijk zijn wagen in nadat hij de feiten te horen kreeg en zette de achtervolging in. “Mijn man heeft de daders kunnen onderscheppen. Ze reden met een donkere BMW met Engelse nummerplaat. In de wagen zaten twee personen. Aan de kerk van Gentbrugge stopten ze bij vier witte bestelwagens waar wel 20 man stond. Ondertussen belde mijn man de politie op. Uiteindelijk zijn de daders kunnen ontsnappen op de E17 richting Kortrijk, met de gsm.” Er blijken al enkele weken inbraken te zijn in Gentbrugge, onder andere café ’T Spoorke werd slachtoffer van een inbraak een week geleden. “We waren op verlof toen inbrekers langskwamen”, zegt Eva. “Veel konden ze niet meenemen, het café was zo goed als leeg. We zijn niet de enige, er zijn nog cafés die de laatste tijd last hebben van inbrekers in de buurt.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verdeghem

  De politie, die doet niks. Ja toch iets: STAKEN!

 • Fernand Somers

  Ja die mogen alles,maar geef ze geen klets,want dat mag niet .

 • Mario Seminara

  wat een wereld

 • Marc Steyaert

  Ja wat doe je dan als burger als blijkt dat de federale politie het te druk heeft met de transmigranten en de lokale zegt niet bevoegd te zijn? Leve de eengemaakte politie. Dit wordt zo stilaan een gevaarlijke evolutie in een rechtsstaat. Marc Steyaert