Gezellig rond het brasvarken op BOEF

Sam D'Huyvetter, Tom Van Lysebettens en Matthias Van Acker bij het varken.
Foto WN Sam D'Huyvetter, Tom Van Lysebettens en Matthias Van Acker bij het varken.
Zes jonge Gentse topchefs organiseerden gisteren de eerste editie van BOEF. Het werd een all-in winterbarbecue met hapjes, een varken aan het spit en heel wat sfeer.

"We zijn zes vrienden die iets leuks willen organiseren. We willen helemaal niet de volgende Flemish Foodies zijn", benadrukt initiatiefnemer Matthias Van Acker van Coeur d'Artichaut. "We zijn hier ook niet om onze eigen restaurants te promoten. We barbecueën gewoon gezellig samen als vrienden", zegt Tom Van Lysebettens van Cochon de Luxe, dat eind volgende maand de deuren opent. "Al zijn we natuurlijk allemaal ervaren chefs, dus het is geen gewone barbecue met hamburgers. We wouden wel iets speciaals doen." De aanwezigen konden zich tegoed doen aan gehaktballetjes, witte pens, kippenvleugeltjes,... Aan de Foodtruck van Sam D'Huyvetter konden de genodigden groenten opscheppen. Om 21 uur werd het brasvarken aangesneden. Nadien was er een feestje beneden waar bekende namen als dj's Thang en Hits & Tits de plaatjes draaiden. De eerste editie van BOEF werd alvast een groot succes. Alle 140 tickets waren uitverkocht, enkel voor de afterparty waren er nog wat kaartjes verkrijgbaar. "We willen dit concept nog uitbreiden, en misschien een paar keer per jaar iets doen. Dat hoeft niet altijd een barbecue te zijn. We zien wel, als het maar leuk en lekker is", klinkt het. (LVE)