Gentse partijbesturen geven De Clercq groen licht: bestuursakkoord drie keer unaniem goedgekeurd

Groen, sp.a en Open VLD kregen ondertussen groen licht van de achterban
Wannes Nimmegeers Groen, sp.a en Open VLD kregen ondertussen groen licht van de achterban
Zowel bij Groen, sp.a als Open VLD is het bestuursakkoord deze morgen unaniem goedgekeurd.  De partijen kwamen bij mekaar om het akkoord punt per punt door te praten. Bij sp.a meldde Rudy Coddens al snel dat het akkoord unaniem werd goedgekeurd. “Nu is het aan onze zeven verkozenen om zich kandidaat te stellen voor een schepenambt. Daar zal dan over gestemd worden tijdens de algemene ledenvergadering. Vermoedelijk zal dat de komende week gebeuren”, aldus Coddens.

Na ruim anderhalf uur was ook Open VLD er uit. Ook daar werd het bestuursakkoord unaniem goedgekeurd. Daar lijken de ambten nu al grotendeels verdeeld. Mathias De Clercq wordt uiteraard burgemeester. Sofie Bracke en Christophe Peeters blijven schepen.

Bij Groen duurde de bespreking een pak langer. “Op onze vergaderingen wordt alles uitgebreid en kritisch besproken. Dat was nu niet anders. Vooral over het sociale luik waren er wat discussies en daar zullen we veel aandacht aan besteden bij het opstellen van het definitief bestuursakkoord. Maar uiteindelijk werd het huidig kader wel unaniem goedgekeurd.” Ook bij Groen is er nog geen verdelen van de bevoegdheden in het schepencollege. 

Bij CD&V zou er vandaag geen vergadering gepland zijn.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc castermans

  Inderdaad, de liberalen komen mee aan de macht in enkele steden, maar met het overgrote programmadeel van de Groenen of postjes zijn belangrijker dan de inhoud.

 • Nancy Van Bogaert

  Gent zal altijd een progressieve stad blijven, voor conservatisme is er helemaal geen plaats.

 • b cops

  De Clercq heeft zijn ziel verkocht enkel en alleen om burgemeeste te zijn. De linkse rakkers zullen het volledig voor het zeggen hebben en zullen De Clercq naar hun pijpen doen dansen want meeste schepenen bij SPA en Groen.

 • Rik Connaerdt

  Gek dat de kranten volstaan over de liberalen die de centrumsteden veroveren: Open-VLD heeft Gent veroverd met een groen programma, ik denk dat dit in Oostende ook zo is. De conclusie is dan ook dat de liberalen voor de postjes gaan en de groenen hun programma willen verwezenlijken.

 • Jan Boden

  Een zwarte dag voor Gent.